Alū sautēta marinēta aitas gaļa

Sastāvdaļas

  • 2 gabali atkaulotu un notīrītu lāpstiņu
  • Tikpat daudz sīpolu, cik sver gaļa
  • 5 lieli nomizoti kartupeļi
  • 2 lieli puravi
  • Lupstājspēc vajadzības gaišais alus, pētersīļu lapas, sāls, pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Labi nomazgātus un notīrītus dārzeņus un kartupeļus sagriežam šķēlītēs. Arī gaļu šķēlītēs, kuras viegli iedauzām un malās iegriežam, lai tā nesarullētos. Liekam keramiskā traukā, pie kam, pa kārtām dārzeņus un gaļas šķēlītes, pielejam, kā vienmēr, mazliet alus. Augšējā kārtā jābūt gaļai. Šo kārtu apsālām, sapiparojam, uzlejam pietiekami daudz alu un noliekam aukstumā marinēties līdz nākamai dienai. Otrā dienā zem vāka sautējam mīkstu vismaz stundu.(Recepte tapusi 1865.gadā. Ēdienam piekoda kartupeļus "mundierī".)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi