Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Alus mērce ar šķiņķi un olu dzeltenumiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g cūku tauku
  • Liels sīpols
  • Gabals speķa
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 1 l stipra vistas buljona
  • 1 l Pilzenes alus
  • Sakapāts lupstājs
  • Ingvers
  • Malti pipari
  • 1 mazāks mārrutks
  • 200 g rupjmaizes garoziņu
  • 200 g šķiņķa bez kaula
  • 2 karotes svaiga sviesta
  • 4 vārītu olu dzeltenumi
  • Pēc garšas sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Cūku taukos līdz zeltainumam apcepam smalki sagrieztus sīpolus kopā ar sagrieztu speķi un smalkajiem miltiem. Pielejam buljonu un Pilzenes alu, pieliekam šķipsnu ingvera, maltos piparus, sāli, pievienojam sarīvētās maizes garoziņas un rīvētos mārrutkus. Vārām vismaz pusstundu, tad izkāšam un beigās mērcei pievienojam mazos gabaliņos sagrieztu un sviestā apceptu šķiņķi, sasmalcinātus vārītu olu dzeltenumus un sakapātas pētersīļa lapas. Kad mērce pareizi savārīta, tā nedrīkst būt īpaši bieza, tai jābūt bez kunkuļiem un gaiši dzeltenai. To pasniedz kā patstāvīgu ēdienu, galvenokārt ar kartupeļiem un pie kazas gaļas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas