Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sivēns alū

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg notīrīta mugura no neliela sivēna
  • 200 g speķa bez ādas
  • Daži pipargraudiņi
  • 4 krustnagliņas
  • 3 karotes etiķa
  • Sāls, maltie pipari
  • 5 lieli mizoti āboli
  • Pēc vajadzības rupjmaizes garozas sabiezināšanai
  • 0.5 l līdz 1 l gaišā alus
  • Kaulu buljons mērces atšķaidīšanai (pagarināšanai)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Piemērota lieluma cepešpannā ieklājam plānās šķēlēs sagrieztu speķi un uz tā uzliekam saspeķotu, apsālītu un sapiparotu muguru. Pieliekam krustnagliņas, pipargraudus, etiķi un pielejam pusi alus. Uzliekam vāku un cepeškrāsnī sautējam pusmīkstu. Pēc tam pielejam atlikušo alu, pieberam sarīvētas maizes garozas un izsautējam mīkstu. Tad gaļu izņemam, mērci pagarinām ar buljonu un brīdi vārām. Citā kastrolī ieliekam mizotus, četrās daļās sagrieztus ābolus un mērci uzkāšam uz tiem. Ļaujam tiem vismaz 10 minūtes zem vāka sautēties, tad noņemam no uguns un noliekam mērci ar āboliem nostāvēties. Gaļu sadalām nepieciešamā daudzuma porcijās, šķīvī tām pārlejam mērci ar pasautētiem āboliem un kā piedevas pasniedzam vislabāk rīsus vai mannas klimpas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas