Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mežacūka ar alus sēņu mērci

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Plecam izņemam kaulus un novelkam plēves, sagriežam gabaliņos, ieliekam fajansa bļodā, uzlejam alu un samaisām ar sālī saberztu ķiploku, timiānu un sasmalcinātām lauru lapām. Uzliekam vāku un noliekam vismaz uz 3 dienām aukstumā nostāvēties. Pirms sautēšanas gaļu apsālām pēc garšas un kastrolī sakarsētā sviestā no visām pusēm strauji apcepam un pārlejam ar marinādi, kurā gaļa bija ielikta. Uzliekam vāku un cepeškrasnī sautējam mīkstu. Mīkstu pārliekam citā kastrolī. Sulu tvaicējam līdz taukiem, pielejam vēl alu (lejam tik, cik gribam mērci) un iebiezinām ar sarīvētām kaltētām maizes garozām un labi savārām. Pēc tam kastrolī izkausējam gabaliņos sagrieztu speķi, pieliekam plāksnītēs sagrieztās svaigās sēnes un sautējam mīkstas. Sautētajām sēnēm pieliekam gaļu, virsū uzkāšam savārīto mērci, uzliekam vāku un noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar rupjmaizi.
Uz augšu