Mežacūka ar alus sēņu mērci

Sastāvdaļas

  • Mežacūkas plecs
  • 1 l tumšā alus
  • Ķiploki
  • Sāls, timiāns, lauru lapas
  • Maizes garozas
  • Speķis
  • Svaigas sēnes

Pagatavošana

1 min.
  1. Plecam izņemam kaulus un novelkam plēves, sagriežam gabaliņos, ieliekam fajansa bļodā, uzlejam alu un samaisām ar sālī saberztu ķiploku, timiānu un sasmalcinātām lauru lapām. Uzliekam vāku un noliekam vismaz uz 3 dienām aukstumā nostāvēties. Pirms sautēšanas gaļu apsālām pēc garšas un kastrolī sakarsētā sviestā no visām pusēm strauji apcepam un pārlejam ar marinādi, kurā gaļa bija ielikta. Uzliekam vāku un cepeškrasnī sautējam mīkstu. Mīkstu pārliekam citā kastrolī. Sulu tvaicējam līdz taukiem, pielejam vēl alu (lejam tik, cik gribam mērci) un iebiezinām ar sarīvētām kaltētām maizes garozām un labi savārām. Pēc tam kastrolī izkausējam gabaliņos sagrieztu speķi, pieliekam plāksnītēs sagrieztās svaigās sēnes un sautējam mīkstas. Sautētajām sēnēm pieliekam gaļu, virsū uzkāšam savārīto mērci, uzliekam vāku un noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar rupjmaizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi