Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zirga gaļas karbonādes alū

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Zirga cepeša gabalu sagriežam karbonādēs, apmēram 150 g. Tās sadauzām, malās iegriežam, lai nesarullējas, apsālām un no abām pusēm strauji apcepam. Izņemam un taukos pēc gaļas apcepšanas cepam smalki sagrieztus sīpolus un sarīvētu mazāku seleriju. Pieliekam lauru lapas, piparagraudus un kadiķogas, aplejam ar alu un šajā uzlējumā zem vāka sautējam karbonādes mīkstas. Tad mīksto gaļu izņemam un sulu iebiezinām ar maizes garozām. Kad mērce pietiekami bieza, uzkāšam to gaļai un zem vāka noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem.
Uz augšu