Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Alus brūža vēršgaļa alū

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopa gaļas mīkstuma (no ciskas)
  • Sāls, pipari
  • Gabaliņš speķa
  • 3 karotes eļļas
  • 1 liels sīpols
  • 4 daiviņas ķiploka
  • Karote majorāna
  • 0.5 l gaišā alus
  • Glāze krējuma
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • Speķa knēdeļi
  • 1 baltmaizes klaipiņš
  • 0.5 l piena
  • 4 olas
  • Sāls
  • Lupstājs
  • 200 g speķa
  • Mazliet tauku salvetes ietaukošanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriežam garenos gabaliņos, apsālam, pieliekam piparus, strēmelēs sagrieztu speķi ieliekam kastrolī, cepam līdz speķis caurspīdīgs un izņemam. Iztecējušajiem taukiem pielejam eļļu un apcepam smalki sagrieztus sīpolus. Ieliekam gaļu, kuru no visām pusēm apcepam. Kad parādās sula, gaļai pieliekam smalki sakapātu ķiploku, majorānu, varam pielikt arī kaltētu un saberztu raudeni, un pielejam alu. Uz lēnas uguns sautējam zem vāka. Kad gaļa mīksta, izņemam to un ieliekam citā kastrolī. Sulai pielejam krējumu ar tajā iekultiem miltiem, labi samaisam un vārām tik ilgi, lidz izveidojas krēmīga, gluda krējuma mērce. Tad to uzkāšam gatavai gaļai un uzliekam vēl apmēram 10 min. vārīties.. Pasniedzam ar speķa knēdeļiem.
  2. Baltmaizes klaipiņam nogriežam garozu un maizi sagriežam mazos gabaliņos. Pienā iekuļam olu, pieliekam sāli, smalki sakapātu lupstāju un sīki sagrieztu speķi un ar šo maisījumu aplejam sagriezto maizi. Viegli samaisām un liekam uz samitrinātas un taukiem ieziestas salvetes. Izveidojam garenu knēdeli, satinam, sasienam ar auklu un liekam vārošā ūdenī vārīties 25 - 30 minūtes. Knēdeli ar diegu sadalām šķēlēs.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķi korejiešu gaumē

Gurķi korejiešu gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas