Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēti kabači ar sīpoliem, tomātiem, papriku

2005. gada 8. septembris
Foto: Inta Vitauska
Pagatavošana
20 min
1. Ja kabacis jauns, var nemizot un neņemt ārā sēklas, tikai nomazgāt. Ja kabacis nobriedušāks, tas jānomizo un jāizņem vidus.
2. Kabaci sagriež šķēlēs un tad kubiciņos, liek pannā ar eļļu (nedaudz) un nedaudz apcep, pa laikam apmaisot.
3. Kamēr kabači cepas, sagriež šķēlītēs sīpolus (cik smalki katram patīk), gabaliņos tomātus, nedaudz sīkāk papriku.
4. Kad kabači apcepušies (to jau var redzēt), ber klāt sagrieztos sīpolus, tomātus, papriku (ja grib sātīgāku, tad arī zāvēto gaļu), pieber sāli pēc garšas, uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 10-15 minūtes, ik pa laiciņam apmaisot. Kad pamazām iztvaikojos šķidrums un kabači ir mīksti, pievieno kādu ēdamkaroti krējuma.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu