Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cūkgaļas-kokosriekstu kebaba iesmiņi ar basmati rīsiem

Cūkgaļas-kokosriekstu kebaba iesmiņi ar basmati rīsiem

FOTO: Shutterstock.com

Cūkgaļas kebaba iesmiņi ar basmati rīsiem Āzijas garšu cienītājiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g cūkgaļas karbonādes (bez kauliem)
  • 1 mazais sarkanais čili
  • 1 citronzāles stiebrs
  • 1 liels gabals svaiga ingvera
  • 1 mazs sīpols vai šalots
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 5 cm citrona miziņas
  • 200 ml kokosriekstu krēma
  • 200 g basmati rīsu, daži koriandra zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Cūkgaļu sagriež kebaba gabaliņos. Ieliek bļodā.
  2. Sadala čili, izņem sēklas un rupji sagriež.
  3. Nomizo citronzāles ārējo miziņu, lai atbrīvotu mīksto serdīti un sagriez to šķēlēs.
  4. Nomizo ingveru un samal to.
  5. Nomizo sīpolu un ķiploku, sasmalcini.
  6. Samaisa visas šīs sastāvdaļas blenderī kopā ar kokosriekstu pienu. Sakuļ. Pārlej to pāri gaļai un labi samaisi. Atstāj uz 20 min., labāk paturēt ilgāk.
  7. Tad gaļu uzdur uz koka iesma, kas pirms tam pamērcēts aukstā ūdenī. Cep uz oglēm, ik pēc pāris minūtēm apgrozot.
  8. Uzvāra rīsus 400 ml ūdens. Ļauj uzvārīties, tad uzreiz samazina liesmu, uzliek vāku, tad cep vēl 15 min., pēc tam atstāj vēl uz 5 min. (nenoņemot vāku).
  9. Pasniedz kebaba iesmiņus un rīsus apkaisītus ar koriandru.
    Pasniedz kebaba iesmiņus un rīsus apkaisītus ar koriandru.

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas-kokosa iesmiņi ar ķiploku mērci

Cūkgaļas-kokosa iesmiņi ar ķiploku mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas