Cūkgaļas kebaba iesmiņi ar basmati rīsiem Āzijas garšu cienītājiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
600gcūkgaļas karbonādes (bez kauliem)
1mazais sarkanais čili
1citronzāles stiebrs
1liels gabals svaiga ingvera
1mazs sīpols vai šalots
1ķiploka daiviņa
5cm citrona miziņas
200mlkokosriekstu krēma
200gbasmati rīsu, daži koriandra zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Cūkgaļu sagriež kebaba gabaliņos. Ieliek bļodā.
Sadala čili, izņem sēklas un rupji sagriež.
Nomizo citronzāles ārējo miziņu, lai atbrīvotu mīksto serdīti un sagriez to šķēlēs.
Nomizo ingveru un samal to.
Nomizo sīpolu un ķiploku, sasmalcini.
Samaisa visas šīs sastāvdaļas blenderī kopā ar kokosriekstu pienu. Sakuļ. Pārlej to pāri gaļai un labi samaisi. Atstāj uz 20 min., labāk paturēt ilgāk.
Tad gaļu uzdur uz koka iesma, kas pirms tam pamērcēts aukstā ūdenī. Cep uz oglēm, ik pēc pāris minūtēm apgrozot.
Uzvāra rīsus 400 ml ūdens. Ļauj uzvārīties, tad uzreiz samazina liesmu, uzliek vāku, tad cep vēl 15 min., pēc tam atstāj vēl uz 5 min. (nenoņemot vāku).
Pasniedz kebaba iesmiņus un rīsus apkaisītus ar koriandru.