Sākums > Receptes > Deserti

Cappuccini affogati /piedzērušies kapučīni

2005. gada 6. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
45 min
1. Vīnā ielikt vaniļas cukuru, kanēļa standziņu un kreicnagliņu un to uzvārīt uz vidējas uguns. pievienot plāni nomizotu citrona miziņu un pēc 1 minūtes izslēgt.
2. Sakult olas un sajaukt tās ar samaltām mandelēm. Maizes šķēlītes apmērkt olas maisījumā un cept karstās taukvielās, apgriežot, kamēr zeltainas. Izceptos gabaliņus likt uz papīra salvetes, lai nosūcas liekās taukvielas.
3. Iesildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
4. Vīnu nokāst, pievienot tam noskalotas rozīnes un atkal uzsildīt.
5. Ietaukot palielu cepamformu ar olīveļļu, kārtot apceptās maizes šķēles formā. Katrai šķēlītei no sākuma uzkaisīt virsū cukuru, pēc tam uzliet virsū 1-2 ēdamkarotes vīna un uzlikt virsū rozīnes, kuras bija vīnā.
6. Cept 10 minūtes. Pasniegt karstas.
Uz augšu