1vakardienas mazais franču baltmaizes kukulītis (labāk uzreiz ņemt griezto)
1glāze sausa sarkanvīna
½ citrona
4olas
3ēdamkarotes maltu mandeļu
100g rozīnes
100g vaniļas cukura
1kanēļa standziņa
2kreicnagliņas
Cukurs apkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
45 min.
Vīnā ielikt vaniļas cukuru, kanēļa standziņu un kreicnagliņu un to uzvārīt uz vidējas uguns. pievienot plāni nomizotu citrona miziņu un pēc 1 minūtes izslēgt.
Sakult olas un sajaukt tās ar samaltām mandelēm. Maizes šķēlītes apmērkt olas maisījumā un cept karstās taukvielās, apgriežot, kamēr zeltainas. Izceptos gabaliņus likt uz papīra salvetes, lai nosūcas liekās taukvielas.
Iesildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Vīnu nokāst, pievienot tam noskalotas rozīnes un atkal uzsildīt.
Ietaukot palielu cepamformu ar olīveļļu, kārtot apceptās maizes šķēles formā. Katrai šķēlītei no sākuma uzkaisīt virsū cukuru, pēc tam uzliet virsū 1-2 ēdamkarotes vīna un uzlikt virsū rozīnes, kuras bija vīnā.