Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu un rīsu sacepums

2005. gada 6. jūlijs
Foto: Madre
Pagatavošana
1 min
1. Pienam pieber sāli un izvāra rīsus. Atdzesē. Rozīnes nomazgā, nosusina un uzlej tām rumu, lai ievelkas.
2. Tikmēr olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, vaniļu, citrona miziņu, kausētu sviestu. Pievieno rīsus un rozīnes, samaisa. Saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā samaisītajā masā.
3. sagatavo cepamo veidni un liek tajā rīsu masu. Virsū kārto ābolu pusītes, apslacītas ar citrona sulu.
4. Cep apmēram 220 grādu temperatūrā. Ar bakstāmo kociņu pēc laika pārbauda gatavību (kociņš nav aplipis).
Uz augšu