Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Burkānu čatnijs /gajar chatni

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g burkānu
  • 2 ķiploki
  • 50 g-100 g svaiga ingvera
  • 1 tējk. gaišās sinepju sēklas
  • 1 tējk. Romiešu ķimenes (Cumin)
  • 1 tējk. maltu melno piparu
  • 1 tējk. maltu sarkano kajenas piparu
  • 2 ēdk. sasmalcinātas rozīnes
  • 3 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. 5% galda etiķa
  • 3 ēdk. ghi (kausēts sviests), jeb 5 ēdk. sviesta ghi pagatavošanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Gala iznākums – divas 200g burciņas
  2. Sagatavo produktus. Burkānus rūpīgi nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Rozīnes noskalo zem silta tekoša ūdens un sakapā ar nazi. Ķiplokus nomizo un izspied caur ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Ingvera sakni nomizo un sagriez plānās šķēlītēs vai sarīvē uz rupjās rīves.
  3. Gatavo ghi. Ieliec katliņā 4-5 ēdamkarotes sviesta un karsē uz nelielas uguns. Kad no sviesta sāk atdalīties nelieli baltas vielas kunkuļi, ņem tos ārā ar karoti. Kausē un attīri ghi tik ilgi kamēr tas ir palicis dzidrs. Seko, lai ghi nepiedeg.
  4. Sāc gatavot čatniju. Karstajā ghi ieliec sinepju sēklas un ķimenes. Karsē, kamēr sēklas sāk sprēgāt. Uzreiz pievieno ingveru, ķiplokus un melnos piparus. Apmaisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno burkānus, cukuru, kajenas piparus, rozīnes un sāli pēc garšas.
  5. Pabeidz gatavot čatniju. Ik pa brīdim apmaisot karsē uz nelielas uguns 25 minūtes, kamēr burkāni kļūst mīksti un virspusē sāk parādīties eļļainums. Seko, lai nepiedeg.
  6. Pildi čatniju burkās. Gatavo čatniju atdzesē tai pašā traukā, kur gatavoji. Atdzesētu pildi burkās. Uzglabā ledusskapī.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu vai ābolu plātsmaize

Rabarberu vai ābolu plātsmaize

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas