Sākums > Receptes > Konservējumi

Burkānu čatnijs /gajar chatni

2005. gada 30. jūnijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
45 min
1. Gala iznākums – divas 200g burciņas
2. Sagatavo produktus. Burkānus rūpīgi nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Rozīnes noskalo zem silta tekoša ūdens un sakapā ar nazi. Ķiplokus nomizo un izspied caur ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Ingvera sakni nomizo un sagriez plānās šķēlītēs vai sarīvē uz rupjās rīves.
3. Gatavo ghi. Ieliec katliņā 4-5 ēdamkarotes sviesta un karsē uz nelielas uguns. Kad no sviesta sāk atdalīties nelieli baltas vielas kunkuļi, ņem tos ārā ar karoti. Kausē un attīri ghi tik ilgi kamēr tas ir palicis dzidrs. Seko, lai ghi nepiedeg.
4. Sāc gatavot čatniju. Karstajā ghi ieliec sinepju sēklas un ķimenes. Karsē, kamēr sēklas sāk sprēgāt. Uzreiz pievieno ingveru, ķiplokus un melnos piparus. Apmaisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno burkānus, cukuru, kajenas piparus, rozīnes un sāli pēc garšas.
5. Pabeidz gatavot čatniju. Ik pa brīdim apmaisot karsē uz nelielas uguns 25 minūtes, kamēr burkāni kļūst mīksti un virspusē sāk parādīties eļļainums. Seko, lai nepiedeg.
6. Pildi čatniju burkās. Gatavo čatniju atdzesē tai pašā traukā, kur gatavoji. Atdzesētu pildi burkās. Uzglabā ledusskapī.
Uz augšu