Burkānu čatnijs /gajar chatni

Sastāvdaļas

  • 500 g burkānu
  • 2 ķiploki
  • 50 g-100 g svaiga ingvera
  • 1 tējk. gaišās sinepju sēklas
  • 1 tējk. Romiešu ķimenes (Cumin)
  • 1 tējk. maltu melno piparu
  • 1 tējk. maltu sarkano kajenas piparu
  • 2 ēdk. sasmalcinātas rozīnes
  • 3 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. 5% galda etiķa
  • 3 ēdk. ghi (kausēts sviests), jeb 5 ēdk. sviesta ghi pagatavošanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Gala iznākums – divas 200g burciņas
  2. Sagatavo produktus. Burkānus rūpīgi nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Rozīnes noskalo zem silta tekoša ūdens un sakapā ar nazi. Ķiplokus nomizo un izspied caur ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Ingvera sakni nomizo un sagriez plānās šķēlītēs vai sarīvē uz rupjās rīves.
  3. Gatavo ghi. Ieliec katliņā 4-5 ēdamkarotes sviesta un karsē uz nelielas uguns. Kad no sviesta sāk atdalīties nelieli baltas vielas kunkuļi, ņem tos ārā ar karoti. Kausē un attīri ghi tik ilgi kamēr tas ir palicis dzidrs. Seko, lai ghi nepiedeg.
  4. Sāc gatavot čatniju. Karstajā ghi ieliec sinepju sēklas un ķimenes. Karsē, kamēr sēklas sāk sprēgāt. Uzreiz pievieno ingveru, ķiplokus un melnos piparus. Apmaisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno burkānus, cukuru, kajenas piparus, rozīnes un sāli pēc garšas.
  5. Pabeidz gatavot čatniju. Ik pa brīdim apmaisot karsē uz nelielas uguns 25 minūtes, kamēr burkāni kļūst mīksti un virspusē sāk parādīties eļļainums. Seko, lai nepiedeg.
  6. Pildi čatniju burkās. Gatavo čatniju atdzesē tai pašā traukā, kur gatavoji. Atdzesētu pildi burkās. Uzglabā ledusskapī.

Komentāri

Dina 2010. gada 7. augusts 20:24
Jauka recepte. Paldies! Jāatzīst, ka es no abām portālā esošajām burkānu čatnija receptēm sakombinēju savējo. :-) Sanāca labi. Domāju, ka abās receptēs minētās garšvielas var variēt - gan to sastāvu, gan daudzumu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi