Chilli con carne

Sastāvdaļas

  • 500 g malta lielopa gaļa
  • 2 ēk olīveļļa
  • 1 liela zaļa paprika
  • 1 liels sīpols
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 3 bundžas pupiņas (katra 400 g)
  • 1 liela bundža tomāti (apm. 800 g)
  • ½ l gaļas buljons
  • Čilli
  • 1 tk krusta ķimenes (kumin)
  • 1 tk oregano
  • 1 tase koriandra lapas (var pētersiļu vai kinzas lapas ņemt)

Pagatavošana

25 min.
  1. Gaļu cep eļļā, pariku un sīpolu sagriež kubiciņos, ķiploku smalki sakapā, visu pievieno gaļai, 10 minūtes pasautē.
  2. Pievieno pupiņas, buljonu, tomatus, garšvielas. Vāra 15 minūtes.
  3. Pirms servēšanas iemaisa sakapatus koriandru.
  4. Čilli: ieteicams lietot mazās čilli pākstis (cayen pipari, latv.: kajen?), nekādā gadījumā nielietot aso papriku vai peperoni. Čilli con carne ir jābūt "karstam" pēc garšas, bet ne asam vai rūgtam vai... Bieži vien par čilli dēvē garšvielu maisījumu. Tas neder.
  5. Uzmanīgi ar kuminu, to garsu nedrīkst just pārāk intensīvi, labāk sākt ar ½ tk, pagaršot, tad vel pavircot.
  6. Variants: lai būtu kontrats starp asu un maigu garšu, var pievienot kukurūzu.
  7. Servet ar maizi, pēc vēlmes ar skābu krējumu vai guacamole.

Komentāri

Ag 2010. gada 22. oktobris 17:50
kinza gan ir tas pats kas koriandrs, tik kinza ir krievu valodas vards
Olga Sloka 2009. gada 27. septembris 00:20
Ļoti labi garšoja!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi