Chilli con carne

2005. gada 16. jūnijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
25 min
1. Gaļu cep eļļā, pariku un sīpolu sagriež kubiciņos, ķiploku smalki sakapā, visu pievieno gaļai, 10 minūtes pasautē.
2. Pievieno pupiņas, buljonu, tomatus, garšvielas. Vāra 15 minūtes.
3. Pirms servēšanas iemaisa sakapatus koriandru.
4. Čilli: ieteicams lietot mazās čilli pākstis (cayen pipari, latv.: kajen?), nekādā gadījumā nielietot aso papriku vai peperoni. Čilli con carne ir jābūt "karstam" pēc garšas, bet ne asam vai rūgtam vai... Bieži vien par čilli dēvē garšvielu maisījumu. Tas neder.
5. Uzmanīgi ar kuminu, to garsu nedrīkst just pārāk intensīvi, labāk sākt ar ½ tk, pagaršot, tad vel pavircot.
6. Variants: lai būtu kontrats starp asu un maigu garšu, var pievienot kukurūzu.
7. Servet ar maizi, pēc vēlmes ar skābu krējumu vai guacamole.
Uz augšu