Kāpostu skābēšana

Sastāvdaļas

  • Skābējamo kāpostu škirnes- piemēram Megaton
  • Sāls
  • Ķimenes
  • Sīvais pipars

Pagatavošana

180 min.
  1. Emaljēta spainī saēvelē kāpostus apmēram 1-2 mm platās strēmelēs. Pieber sāli, ķimenes, pieliek 1 vai 2 sīvos piparus( pākstis), spaida ar rokām, kamēr isdalās sula, liek virsū porcelāna škīvi, slogo ar akmeni vai arī virsū uzliek krūziti un stingri nostiepj stiepli tā, lai tā spiestu uz krūziti un tai apakšā esoso šķīvi. Kapostu sulai jābūt uzspiestai virs šķivja.Tur istabā paris dienas, tad saliek 3 litru burkās un glabā pagrabā. Recepte atšķiras ar to, ka neliek nemaz cukuru.Kaposti katru reizi ieskābst nedaudz savadāk, ja patīk, un grib nākamajā spainī līdzīgus, tad spaini nemazgā, bet liek nākamo porciju.

Komentāri

Olli 2010. gada 24. novembris 20:26
kas ir sīvais pipars?
andretti 2009. gada 5. decembris 17:58
Skābējot ne tikai jābučojas, bet arī jāiedzer kāda doza stiprāka dzēriena - tas palīdz.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi