Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kāpostu skābēšana

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Skābējamo kāpostu škirnes- piemēram Megaton
  • Sāls
  • Ķimenes
  • Sīvais pipars
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Emaljēta spainī saēvelē kāpostus apmēram 1-2 mm platās strēmelēs. Pieber sāli, ķimenes, pieliek 1 vai 2 sīvos piparus( pākstis), spaida ar rokām, kamēr isdalās sula, liek virsū porcelāna škīvi, slogo ar akmeni vai arī virsū uzliek krūziti un stingri nostiepj stiepli tā, lai tā spiestu uz krūziti un tai apakšā esoso šķīvi. Kapostu sulai jābūt uzspiestai virs šķivja.Tur istabā paris dienas, tad saliek 3 litru burkās un glabā pagrabā. Recepte atšķiras ar to, ka neliek nemaz cukuru.Kaposti katru reizi ieskābst nedaudz savadāk, ja patīk, un grib nākamajā spainī līdzīgus, tad spaini nemazgā, bet liek nākamo porciju.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas