Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Siltie makaronu salāti

2005. gada 25. maijs
Foto: Eva Agafonova
Pagatavošana
15 min
1. Novāra makoronus lielā ūdens daudzumā, vārot ūdenim pievieno nedaudz olīveļļas un sāli. Makaronus nedrīkst pārvārīt, tiem jābūt "al dente" (nedaudz cietiem). Nokāš makaronus un liek uz pannas karstā olīveļļā cepties.Cepot makaronus visu laiku maisa, kad sāk veidoteis kraukšķīga garoziņa, pieber oregano un sarīvētu parmesan sieru. Turpina cept līdz siers izkusis.
2. Sagriež vārīto gaļu un marinēto papriku plānās strēmelēs.
3. Lielā traukā kārto makaronus, kas sacepti ar sieru, gaļu un marinēto papriku, pievieno melnās olīves.
4. Salātus var atstāt kārtās vai izmaisīt.
5. Garšai var pievienot nedaudz marinādes no marinētās paprikas un olīveļļu.
6. *Veģetāriešu variantā labi garšo arī bez gaļas.
7. Salātus var pasniegt siltus vai atdzesētā veidā. Ja gatavo bez gaļas tad var pasniegt ka piedevu piemēram grilētai gaļai.
8. Klāt pasniedz sarkanīvu.
Uz augšu