Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Siltie makaronu salāti

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Itāļu makaroni ½ pakas (man vislabāk garšo ar penne rigate, bet var izmantot arī citas formas)
  • Marinēta paprika
  • Melnās olīvas (bez kauliņiem)
  • Parmesan siers
  • Oregano (žāvēta raudene)
  • Vārīta gaļa (liellopu vai cūkgaļa pēc izvēles)
  • Olīveļļa
  • Sarkanvīns pēc pašu gaumes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Novāra makoronus lielā ūdens daudzumā, vārot ūdenim pievieno nedaudz olīveļļas un sāli. Makaronus nedrīkst pārvārīt, tiem jābūt "al dente" (nedaudz cietiem). Nokāš makaronus un liek uz pannas karstā olīveļļā cepties.Cepot makaronus visu laiku maisa, kad sāk veidoteis kraukšķīga garoziņa, pieber oregano un sarīvētu parmesan sieru. Turpina cept līdz siers izkusis.
  2. Sagriež vārīto gaļu un marinēto papriku plānās strēmelēs.
  3. Lielā traukā kārto makaronus, kas sacepti ar sieru, gaļu un marinēto papriku, pievieno melnās olīves.
  4. Salātus var atstāt kārtās vai izmaisīt.
  5. Garšai var pievienot nedaudz marinādes no marinētās paprikas un olīveļļu.
  6. *Veģetāriešu variantā labi garšo arī bez gaļas.
  7. Salātus var pasniegt siltus vai atdzesētā veidā. Ja gatavo bez gaļas tad var pasniegt ka piedevu piemēram grilētai gaļai.
  8. Klāt pasniedz sarkanīvu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pankūkas "komm morgen wieder"

Pankūkas "komm morgen wieder"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas