Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Emīlijas - romanjas lazanja

2005. gada 10. jūnijs
Foto: Juta G.
Pagatavošana
1 min
1. Mērcei uzkarsē sviestu, tajā iesijā miltus un maisot apbrūnina. Tad pakāpeniski iemaisa pienu un visu maisot vāra 3 min. Pēc tam iemaisa 150 g sarīvēta siera, pieliek sāli un tikko maltus baltos piparus. Visu pavāra 2 min.
2. Platā pannā uzkarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas un tajā no visām pusēm apcep malto gaļu. Nomizo sīpolu un ķiploku daiviņas. Sīpolu sagriež sīkos kubiņos, ķiploku saberž. Gaļai pievieno sipolu un vē nedaudz apcep. Pēc tam pievieno tomātu pastu un ķiplokus, tad pievieno sadrupinātu buljona kubiņu un 125 ml vīna. Pievieno maltus melnos piparus. Visu karsē 25-30 minūtes mērenā karstumā. Ja šķidrums novārās, pielej vēl 125 ml vīna. Pēc noteiktā laika visam šķidrumam jābūt novārītam, tad pannu noņem no plīts. Pētersīļus nomazgā, nosusina, atdala lapiņas no kātiņiem un sakapā. Desu un šķiņķi sagriež plānās sloksnītēs vai kubiņos. Gatavo gaļu samaisa ar desu. šķiņķi un pētresīļiem.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175-180 grādiem. Veidnie ieziež ar sviestu. Vispirms lej mērci, tad liek lazanjas loksnes, tad ļiellopu gaļas masu masu. Tad atkal mērci, lazanjas loksnes un liellopu gaļas masu. Pēdējā kārtā jābūt mērcei. Visu pārkaisa ar atlikušajiem 150 g sarīvēta siera un cep apmēram 30 minūtes.
4. LABU APETĪTI!!!
Uz augšu