Kanēļbulciņas

Sastāvdaļas

  • 500 g piena
  • 100 g cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 1 ēd. k. kardamona
  • 50 g rauga
  • 1.5 1,5 l kviešu miltu
  • 200 g mīksta cepamā margarīna vai sviesta
  • Vidum:
  • 5 o g margarīna
  • 100 g cukura
  • Kanēlis
  • Pārsmērēšanai:
  • 1 ola

Pagatavošana

220 min.
  1. Sasilda pienu līdz apmēram 37 grādu temp. un izšķīdina tajā raugu.
  2. Iemaisa cukuru, sāli kardamonu, daļu miltu un mīkstu margarīnu.
  3. Pieber vēl miltus, nepārtraukti maisot.
  4. Apsedz mīklu ar dvieli un noliek siltā vietā, lai uzrūgst.
  5. Kad mīkla uzrūgusi divtik liela, stingri samīca, sadala divās daļās un izveltnē uz miltiem nokaisītas pamatnes taisnstūra formā apmēram 30 x 50 cm lielu plātni.
  6. Pasmērē mīklu ar margarīnu un uzkaisa cukuru ar kanēli.
  7. Satin mīklu rullī ( savienojuma vietu atstājot uz leju) un sagriež gabaliņos, amēram 2-3 cm platumā.
  8. Paceļ kanēļmaizītes "knābi" uz augšu un ar īkšķiem iespiež to līdz pat apakšai.
  9. Liek kanēļmaizītes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, uzsedz dvieli un uzraudzē divtik lielas siltā vietā.
  10. Sakuļ olu. Pārsmērē kanēļmaizītes ar olu un cep krāsns vidējā līmenī 225 grādu temperatūrā 10 - 15 minūtes ( atkarībā no maizīšu lieluma).
  11. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Liene 2016. gada 7. februāris 18:39
Mikla ir tik daudz, ka varētu izcept divi simti maizīšu. Varbūt vajadzēja norādīt cik lielam daudzumam recepte paredzēta. Priekš mums četriem ģirmē, ir par traku. :)
Lita Heidena 2016. gada 7. februāris 13:37
Skrienu taisit...
agy 2009. gada 20. novembris 00:21
milti receptē norādīti daudz pa daudz...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi