Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Uzkodas

Grilēti maltās gaļas-lavaša rullīši

Foto: Madara Stankeviča
Meklē kādu jaunu ideju gardam ēdienam uz grila? Šie lavaša rullīši ir lieliski – lavašs kraukšķīgs, pildījums sātīgs un bagātīgs.
Ja gribas mazliet atsvaidzināt, tad maltajai gaļai vari pievienot sasmalcinātus zaļumus un saldo papriku.
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavo maltās gaļas masu: tai pievieno smalki sagrieztu sīpolu, pievieno sāli, piparus un kārtīgi samaisa. Var papildināt arī ar citām garšvielām pēc patikas, piemēram, saldās vai kūpinātās paprikas pulveri.
2. Uz smalkās rīves sarīvē sieru.
3. Lavašu izklāj uz galda, tai virspusē, atstājot 3 cm no katras malas, plānā, vienmērīgā kārtā izliek malto gaļu.
4. To visu pārsmērē ar tomātu salsu. Šeit izmantota gatavā no burciņas, bet var gatavot pats.
5. Tad uzber sieru un saliek pāri veselas bekona šķēlītes.
6. Lavašu satin (no garākās puses) un tad ar asu nazi sagriež aptuveni 2-3 centimetru biezās ripiņās.
7. Tad liek uz aizveramas restes un grilē uz mērena karstuma, gana bieži apgrozot, lai maltā gaļa izcepas. Aptuveni 15 minūtes.

Gardi gan tikko no grila, gan atdzisuši.

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Komentāri
Uz augšu