Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Banānu – vārītā krēma kūciņas

Foto: "Prieks Gatavot"
"Jā, pagatavošana nav tā vieglākā un ašākā, ir bišku vairāk jāpadarbojas nekā ar citām kūciņām, bet garša…noteikti vienas no gardākajām kūciņām, kas pēdējā laikā ēstas. 🤤 Ja vēlies kādā brīvdienā padarboties virtuvē, uzmeistarojot ko īpaši gardu, izmēģini!" recepti izmēģināt aicina tās autore Silva.
Citas autores receptes meklē blogā: "Prieks Gatavot".
Pagatavošana
110 min
1. Lai pagatavotu mīklu, bļodā liec miltus, cukuru, sāli un samaisi visu.
2. Pievieno miltu maisījumam aukstu sviestu un sajauc visu (ar virtuves kombainu vai rokām), līdz izveidojas drumstalas.
3. Pievieno 120 ml aukstu ūdeni un vēlreiz visu sajauc, līdz izveidojas mīklas bumbiņa (tā būs lipīga).
4. Ietin mīklu pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī, kamēr gatavo pārējo.
5. Gatavo krēmu - 240 ml (ne visu!) piena uzvāri katliņā.
6. Citā traukā sajauc kopā cukuru, cieti un sāli.
7. Cietes maisījumam pa daļām pievieno atlikušos 80 ml piena, pēc tam iemaisi arī olu.
8. Uzvārīto pienu ļoti lēni, nepārtraukti maisot, pievieno maisījumam bļodā.
9. Sagatavoto maisījumu liec atpakaļ katliņā un vāri (maisot!), līdz tas sabiezē (ne ilgāk par 2 minūtēm).
10. Iemaisi krēmā vaniļu, atdzesē.
11. Kad krēms gatavs, turpini ar mīklu - izklāj virsmu ar miltiem, liec uz tās mīklu un ar mīklas rulli izrullē mīklu ~ 3 mm biezumā (bet galvenais, lai vienmērīgi).
12. Izspied ar glāzi/krūzi vai tml. mīklas aplīšus, kas būs atbilstoši cepšanas veidnēm tā, lai noklājas apakša un maliņas, izveidojot tādu kā bļodiņu (var izmantot mazas tartes formiņas, mafinu formu utt).
13. Sagatavotos aplīšus liec cepšanas veidnēs, pielabo formu un novieto visu uz 10 minūtes ledusskapī.
14. Tikmēr sasildi krāsni līdz 180°.
15. Sagatavoto veidni liec krāsnī un cep ~30 minūtes (atkarīgs no lieluma un biezuma).
16. Kamēr pamatnes atdziest, pagatavo banānus - izkausē sviestu pannā, ber tajā cukuru un sāli, samazini karstumu uz vidēju.
17. Sildi šo masu, līdz cukurs ir izkusis un masa palikusi bieza.
18. Noņem jo plīts, pārlej uz citu trauku un iemaisi šķēlītēs sagrieztus banānus, atstāj, lai atdziest.
19. Kad pildījumi un pamatnes atdzisušas, mīklas formiņās liec vārīto krēmu un tam pa virsu saldos banānus (nedaudz atstāj, lai pa banāna šķēlītei sanāk dekorēšanai.
20. Pagatavo putukrējumu, sakuļot saldo krējumu ar pūdercukuru.
21. Liec putukrējumu uz sagatavotajām kūciņām, pa virsu katrai uzliec pa banāna šķēlītei.
Foto: "Prieks Gatavot"
22. Lai labi garšo!
Foto: "Prieks Gatavot"
Komentāri
Uz augšu