"Kāpēc čebureki, nevis karbonādes? Tāpēc, ka reāli garšo un visa māja smaržo pēc čeburekiem," stāsta receptes un foto autors: Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
60 min
1. Lai nesabojātu visu lielo kāpostgalvu es pie kāta atgriežu vaļā un uzmanīgu lapu, pēc lapas lobu nost. Ja kāda salūzt nav liela bēda, var sagriezt salātos vai izmantot citai receptes. Lapas apvāru pāris minūtes sālsūdenī.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Samaļu gaļu, pielieku sasmalcinātus sīpolus kubiņos, pieleju ūdeni, sāls, pipari un samīcu visu kopā. Lai pastāv 20 min. Gaļu baigi nemaz nevajag mīcīt. Nedauzu.
3. Tālāk tāpat, kā čeburekiem. Izklāju kāpostlapu, lieku līdz pusei malto gaļu(nežēlo) un aizloku ciet. Ja kaut kur paliek vaļā, nekas traks nenotiks.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Tālāk iemērcu tempuras mīklā, apviļāju rīvmaizē un cep pannā, nu jau, kā karbonādes. Cep, kamēr brūnas. Tempuras mīklas vietā var vienkārši milti + ūdens, vai alus mīkla, vai kā karbonādes – milti, ola, rīvmaize.
5. Ļoti garšīgi, kraukšķīgi, sulīgi. Iesaku ar skābo krējumu.