Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Halvas-cepumu torte

Foto: Edamzale.lv
Cepumu kārtojums, kas, nostādināts ledusskapī, pārvēršas par gardu kūku.
Recepte: Edamzale.lv
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
720 min
1. Halvu sadrupina un saputo kopā ar kokosriekstu piena cieto daļu. Krēmam jābūt stingram, taču, ja to ir ļoti grūti saputot, var nedaudz pievienot kokosriekstu piena šķidro daļu.

Pievieno arī alkoholu, ja to izmanto.
2. Cepumus pa vienam iemērc kafijā un kārto formā vai uz šķīvja. Izveido četrstūri no 9 cepumiem (3x3).
3. Rūpīgi uzklāj halvas krēmu, atkal liek virsū kafijā izmērcētu cepumu kārtiņu, krēmu un tā turpina, līdz cepumi beigušies. Pēdējai cepumu kārtai krēmu uzklāt nav nepieciešams.

Ar atlikušo krēmu apziež kūkas malas, liek ledusskapī.
4. Cepampannā ieber riekstus un liek iepriekš sakarsētā krāsnī (175 °C) uz 10-15 minūtēm.
5. Kamēr rieksti grauzdējas, ūdens peldē vai virs tvaikiem izkausē šokolādi. Ja vēlas, šokolādei var pievienot 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas.
6. Ja izmanto riekstus ar miziņu, tos pēc grauzdēšanas uzber uz dvielīša, izveido no tā sainīti un sit pret galdu vai burza rokās, līdz no riekstiem atdalās miziņas un tos var notīrīt. Pēc tam riekstus rupji sakapā.
7. Kūku izņem no ledusskapja, pārlej ar šokolādi, pārkaisa ar riekstiem un ogām.
Liek ledusskapī sastingt, vēlams uz nakti, lai tā paspētu kārtīgi savilkties.

Lai labi garšo!
Foto: Edamzale.lv
Uz augšu