Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti dārzeņi ar rīsiem

Foto: Kristīne Bergfelde ("Vegāns virtuvē")
Krāsnī ceptie rīsi vislabāk garšos pasniegti kopā ar svaigiem salātiem vai tortiljās.
Recepte: Kristīne Bergfelde ("Vegāns virtuvē")
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
70 min
1. Sagatavo rīsus. Ieber tos samērā dziļā karstumizturīgā traukā (izmērs: ~ 15 × 30 × 7 cm), pievieno garšvielas, olīveļļu, tomātu mērci, saspiestas ķiploka daiviņas un visu izmaisa.
2. Pievieno zaļos zirnīšus, rīvētu burkānu, gabaliņos sagrieztu papriku un brokoli. Vēlreiz izmaisa, lai viss būtu labi sajaucies.
3. Atsevišķā katliņā uzvāra dārzeņu buljonu. Pārlej ar to rīsus un nosedz trauku ar foliju.
4. Liek trauku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā uz 30–35 min. Pēc tam izņem no cepeškrāsns, noņem foliju un apmaisa rīsus. Traukā būs palicis nedaudz buljona, taču, liekot cepties otrreiz, tas uzsūksies un izgaros.
5. Liek rīsus atpakaļ cepeškrāsnī uz 10–20 min., līdz rīsi un dārzeņi ir kļuvuši mīksti un viss buljons ir uzsūcies un izgarojis.
6. Pasniedz siltus uzreiz pēc cepšanas un dekorē ar svaigiem lokiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Bergfelde ("Vegāns virtuvē")
Uz augšu