Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Deserti

Ātrais "Trollīšu krēms" no trīs sastāvdaļām

Foto: Shutterstock.com
"Trollkrem" ir norvēģu iecienīts deserts, kas tiek gatavots no gaisīgās putās sakultiem olu baltumiem ar cukura un ogu piedevu. Norvēģi savam troļļu krēmam lielākoties izvēlas brūklenes, jo tās Norvēģijā ir zināmas kā kalnos mītošo troļļu ogas, bet vienlīdz gards šis deserts izdodies arī ar upenēm, zemenēm, mellenēm, avenēm vai citām ogām. Ja vēlies patukšot saldētavas krājumus, droši izmanto saldētās ogas. Bet, ja gribi piešķirt desertam īpašu garšas noti, vari pievienot pāris pilienus vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukuru.
Pagatavošana
5 min
1. Ogas sablendē ar cukuru viendabīgā masā. Ja izmanto saldētās, tās nedaudz atlaidina.
2. Citā bļodā liek olu baltumus, pievieno sāls šķipsniņu un kuļ, līdz iegūst gaisīgas putas. Tad pamazām lej klāt ogu masu un turpina putot, līdz iegūst stingru masu.

3. Ēd tāpat vai pasniedz ar vaniļas mērci vai aukstu pienu. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu