Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Deserti

Brūkleņu uzpūtenis

Foto: "Neapēd zemeslodi"
Ja uzpūteni pasniedz ar augu pienu, tad deserts top piemērots cilvēkiem, kas uzturā nelieto dzīvnieku izcelsmes produktus vai ir ar laktozes nepanesamību.
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
40 min
1. Ogas ieber virtuves kombainā, pievieno 100 ml ūdens un sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
2. Ielej katlā atlikušo ūdeni un uzvāra, lēnām pievieno mannu un karsē, līdz manna ir uzbriedusi. Kad manna gatava, to noņem no uguns.
3. Mannai pievieno sablendētās ogas un cukuru pēc garšas. Mannu maisa, līdz tā kļuvusi viendabīga. Ievieto masu bļodā un atstāj nedaudz atdzesēties.
4. Kad manna atdzisusi, to ar mikseri kuļ ~ 5–7 min, līdz tā kļūst gaisīga.
5. Pasniedz ar augu pienu un papildina ar svaigām ogām pēc izvēles.

Lai labi garšo!
Foto: "Neapēd zemeslodi"
Uz augšu