Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Deserti

Ķiršu – krēma kārtojums

Foto: "Ēdam mājās"
Lai gatavojoties svētkiem nav jāpavada garas stundas gatavojot, lūk, garda un vienkārši pagatavojama kūka - kārtojums svētku galdam.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
720 min
1. Ķiršus ber katliņā, pievieno pavisam nedaudz ūdens un 100g cukura, vāra uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot apm. 20-25 minūtes, līdz daļa ķiršu izšķīdusi. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā daudzumā auksta ūdens, lēnā strūklā lej klāt ķiršiem un maisot vāra 10-15 sekundes, līdz masa iebiezinās. Ņem nost no uguns un atstāj pilnībā atdzist.
2. Traukā liek Mascarpones sieru, saldo krējumu un pūdercukuru, ar mikseri sakuļ viendabīgā krēmā.
3. Liek kopā kūku. Cepumus pēc nepieciešamības pielāgo trauka izmēram (daļu saīsina). Trauka pamatā pavisam nedaudz ziež krēmu. Cepums aši mērc pienā, izliek pamatni. Virsū tiem ziež pusi no krēma, tad liek pusi no ķiršu masas, atkal cepumu kārta, krēms un virspusi nobeidzam ar ķiršu kārtu. Gatavo kūku liek ledusskapī savilkties (vislabāk uz nakti).
4. Pirms pasniegšanas kūku var papildināt ar tematiskiem dekoriem - dzērvenēm, mandeļu skaidiņām utml.

Foto: "Ēdam mājās"
5. Lai skaisti un gardi!
Foto: "Ēdam mājās"
Uz augšu