Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu krēma – zefīra kārtojums

Foto: "Ēdam mājās"
Pēc izskata gaisīgs un maigs, šis vienkāršais deserts būs lielisks pie tasītes melnas kafijas - visi saldummīļi novērtēs!
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
45 min
1. Ābolus pārgriež uz pusēm, izgriež serdes, liek uz cepamās plāts uz cepamā papīra, apkaisa nedaudz ar cukuru un kanēli, liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190° un cep, līdz āboli mīksti, apm. 20-30 minūtes, atkarībā no ābolu cietības.
2. Izceptos ābolus ņem ārā no krāsns, mīkstumam noņem mizas, liek traukā un atdzesē. Mīkstums sanāks apm. 200-240g.
3. Traukā liek krēmsieru (pirms gatavošanas patur istabas temperatūrā, lai vieglāk saputot), saldo krējumu un pūdercukuru. Visu saputo viendabīgā krēmā, tad tajā iemaisa atdzesēto ābolu masu.
4. Zefīrus sagriež nelielos gabaliņos, cepumus sasmalcina vai salauž nelielos gabaliņos.
5. Kārto desertu. Trauciņā liek zefīra gabaliņus, tad krēmu, tad cepumu drupačas, atkal zefīrs, krēms, cepumi. Virspusi var papildināt ar svaigām ogām vai augļiem. Tas arī viss - deserts gatavs!
Foto: "Ēdam mājās"
6. Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam mājās"
Uz augšu