Cepts banāns ar saldējumu – ļoti klasisks deserts, kas ir ārkārtīgi gards, neskatoties uz to, ka tik ļoti vienkārši un ātri pagatavojams. Saldējumu var iemainīt pret gardu svaigu un atdzesētu putukrējumu.
Pagatavošana
20 min
1. Banānu sagriež gareniski uz pusēm vai šķēlītēs – kā kuram labāk patīk vai cik lielas porcijas gribas pasniegt.
Foto: Receptes.lv
2. Pannā kausē sviestu un cukuru.
Foto: Receptes.lv
3. Kad viss pakusis, liek virsū banāna šķēlītes.
Foto: Receptes.lv
4. Pēc neilga brīža, kad banāns nedaudz apcepies, pārkaisa kanēli. Cik daudz – tik, cik pašam garšos.
Foto: Receptes.lv
5. Turpina cept banānus no abām pusēm, līdz tie glīti brūni.
6. Pasniedz siltus ar saldējumu pēc paša izvēles. Ja neesi saldējuma fans, vari izmantot putukrējumu. Tikai liec to virsū karstiem banāniem, bet gan blakus, jo tas acumirklī izkusīs.