Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Elegantie biešu tornīši

Bietes, krēmsiers un mārrutki veido patīkamu garšu kombināciju. Krāsas šo uzkodu padara īpaši iederīgu valsts svētku svinībām.
Ja bietes izlem cept vai vārīt pats, rēķinies, ka pagatavošanas laiks palielināsies.

Ieteikums – gatavo uzkodas īsi pirms pasniegšanas, jo, ilgāk stāvot, krēms starp biešu šķēlēm iekrāsojas rozā.
Pagatavošana
20 min
1. Ņem vārītas bietes vai, ja laiks ļauj, bietes pagatavo pats – ietinot folijā un izcepot krāsnī.
2. Izvēlētās bietes sagriež ripās un no katras ripiņas pagatavo sev vēlamu formu:
* ar formiņām var izspiest aplīšus vai ko citu – galvenais, lai vienādi gabaliņi;
* ja formiņu nav, veido sev tīkamu formu ar nazi.

Pārpalikumus neizmet – citā dienā vari likt zupā vai salātos.
3. Pagatavo krēmu, sajaucot mīkstu krēmsieru ar mārrutkiem un sāli pēc garšas.
Foto: Receptes.lv
4. Tad būvē tornīšu – liek bieti, virsū krēmu, atkal bieti. Tornīšus būvē tik augstus, cik pašam liekas glīti un ērti ēst.
Ja pieejams, var izmantot konditorejas uzgaļus, lai glītāk, bet var izlīdzēties arī ar karoti.
Foto: Receptes.lv
5. Kad tornīši "uzbūvēti", dekorē pēc patikas. Mēs uzlikām mazliet krēmu, dzērveņu ripiņu un pētersīļa lapiņas.
Foto: Receptes.lv
6. Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu