Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbja - dzērveņu kārtojums

Foto: Rūta - garšu meklējumos
"Šī ir mammas jaunībsdienu recepte. Par to mums tiek stāstīts ik gadu ķirbju laikā, tad nu beidzot laiks izmēģināt, jo visas sastāvdaļas šobrīd uz vietas un pašā labumiņā.

Novembris ir Latvijas mēnesis.
Un šis deserts ir piesātināts ar mūsu zemes veselīgajām garšām un arī krāsām.
Svētki nāk - izmēģiniet," aicina receptes un foto autore, Latvju saimniece Rūta Beirote.
Citas saimnieces receptes atradīsi šeit: "Rūta – garšu meklējumos".
Pagatavošana
300 min
1. Rudzu rīvmaizi apgrauzdē uz pannas ar cukuru un atdzesē.
2. Saldi garšīgu ķirbi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
3. Sablendē pāris saujas dzērveņu kopā ar medu.
4. Ķirbi iejauc dzērvenēs un atstāj uz pāris stundām vai pat līdz rītam savilkties.
Tas pieņem dzērveņu krāsu, savelkas saldskābs un kļūst arī patīkami mīksts.
5. Tad nu tālāk kārtošana - saldenskābais dzērveņu ķirbis, putu krējums, cukurotā rupjmaize.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu