Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Gaisīgais ķirbja - rupjmaizes krēms ar ķīseli

Foto: Rūta - garšu meklējumos
"Gaisīgais ķirbja - rupjmaizes krēms. Kā tas top? Vienkāršā mājas variantā – sajaucot putu krējumu ar ķirbi un cukurotu rupjmaizi. Lai labi smeķē!" novēl receptes autore, Latvju saimniece Rūta Beirote.
Citas saimnieces receptes atradīsi šeit: "Rūta – garšu meklējumos".
Pagatavošana
60 min
1. Ķirbi nomizo, sagriež gabalos un iecep cepeškrāsnī līdz mīksts. Izcili, ja trāpījies ķirbis ar spageti struktūru, tā sanāks vēl garšīgāk.
2. Atdzisušu mīksto ķirbi saspaida ar dakšiņu un iecilā putukrējumā kopā ar apgrauzdētu rudzu rīvmaizi.
3. Rīvmaize uzbriestot padarīs krēmu stingru, bet ķirbis piedos interesantu struktūru. Rezultātā veidosies gaisīgs, interesants un gards krēms.
Pasniedz ar ķīseli.

Lai labi garšo!
Foto: Rūta - garšu meklējumos
Uz augšu