Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Cepumu kārtojums ar kokosriekstu krēmu un mango

Foto: Lūcija Luīza Žogla/TVNET GRUPA
Ienirsti eksotisko garšu pasaulē ar šo maigo un atsvaidzinošo kokosriekstu piena un mango krēma kārtojumu, kas apvieno Āzijas virtuves vieglumu un tropisko augļu aromātu. Pudiņa maigā tekstūra un dabīgais saldums piešķirs perfektu noslēgumu jebkurai maltītei.
Recepte tapusi sadarbībā ar "Santa Maria".
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas. Mango sablendē līdz biezeņa konsistencei. Cepumus sadrupini.
Foto: Lūcija Luīza Žogla/TVNET GRUPA
2. Gatavo kokosriekstu krēmu. Katlā ielej kokosriekstu pienu un pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls. Karsē maisījumu uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, lai cukurs pilnībā izkūst.
3. Nelielā bļodiņā sajauc kukurūzas cieti ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens, līdz iegūsti vienmērīgu maisījumu. Lēnām ielej cietes maisījumu kokosriekstu pienā un turpini maisīt, līdz masa sāk sabiezēt (aptuveni 2-3 minūtes), noņem to no uguns un atdzesē.
4. Veido kārtojumu. Caurspīdīgās glāzēs vai burciņās kārtām liec cepumus, koksriekstu krēmu un mango biezeni. Dekorē ar kokosa skaidiņām un piparmētru lapiņām. Labu apetīti!
Foto: Lūcija Luīza Žogla/TVNET GRUPA
Uz augšu