Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Cepto tomātu biezzupa

Foto: Uldis Grīnbergs
"Ziniet kādi uzskati bij' man visus šos gadus?- ko var māžoties, ielej šķīvī tomātu sulu, ar saldo krējumu sazīmē apļus un zupa gatava! Galīgi neuzrunāja, kamēr neiedziļinājos un nesāku pētīt un lasīt par šo zupu. Izskatīju apmēram 20 video, izlasīju daudz rakstus un tad tikai ķēros pats pie pannām un katliem.

Manas domas tagad ir kardināli mainījušās par šo biezzupu. Neko, tik garšīgu, saistītu ar tomātiem, neesmu ēdis! Kas par garšas buķeti! Tieši tāpat domā visi pārējie! Siermaizes noteikti iederas! Lai mani draugi, kas dzīvo Itālijā, piedod man, ja ne tā. Neesmu tur bijis. Ceļoju pa pasauli ar ēdienu starpniecību!" stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
90 min
1. Visus dārzeņus sagriež ļoti lielos gabalos, smalki nedrīkst, jo cepot sadegs. Pārlej olīveļļu, pārkaisa sāli, piparus un liek cepties 1 stundu, iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, 180 grādos režīmā augša, apakša + ventilators.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Kamēr dārzeņi cepas, sasmērē tost maizes ar burgersieru un mocarellas sieru. Sviestu maizītēm smērē no abām pusēm, tad sanāk skaisti zeltainas.
3. Sagriež otru sīpolu kubiņos, sviestā, katliņā, kur vārīs zupu, apcep. Beigās piemet sauju svaiga bazilika. Mmmm, kas pa aromātu izplatījās pa visu māju!
4. Stunda pagājusi, viss apcepies, pat nedaudz apdedzis, kā vēlējos.
Nekādā ziņā netīrām apdegumu nost, tas piešķirs ēdienam īpašu garšu!
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Liek visu katliņā, kur gaida jau apceptie sīpoli, pacep vēl un leju klāt buljonu. Vāra 30 minūtes. Tad atliek tikai visu sablendēt ar rokas blenderi līdz viendabīgai masai. Neko nekāšu.
6. Beigās pieleju 150 ml saldo krējumu un gatavs.
7. Siermaizes izceptas, lej šķīvjos zupu. Ar pāri palikušajiem 50 ml saldā krējuma zīmē maģiskos apļus, iekaisa šikam mocarellas siera gabaliņus un pasniedz.

Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu