Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Kaltētas plūmes ziemai un tūlītējai baudai

Foto: Vineta Radziņa
“Vai tad tikai itāļi māk kaltēt viskautko?” retoriski vaicā ainavu dizainere Vineta Radziņa un pati arī atbild:” Nē, protams, mēs ar!”

Vineta postā neaizlaidīs neko, ko dārzs un daba sniedz. Ja zaptes savārītas, kompoti sataisīti, kķas izceptas un svaigas plūmes ieēst vairs nav jaudas, tad Vineta ņem un liek tās žāvēties!
Pamēģini arī tu!
Citas Vinetas receptes atradīsi viņas “Instagram” profilā .
Pagatavošana
300 min
1. Nolasa gatavas, bet vēl saturīgas plūmes.
2. Pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu, kārto uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru. Liek ar pārgriezto pusi uz augšu.
Foto: Vineta Radziņa
3. Pārkaisa ar ķiploku (var sagriezt, var sakapāt, var izspiest caur ķiplokspiedi), pārber timiānu (jā, tas ir tas pats mārsils) un rozmarīnu. Uzkaisa sāli. Ideāli, ja rupjo, to, kas Himalaju. Apsmidzina ar olīveļļu.
Foto: Vineta Radziņa
4. Pa to laiku cepeškrāsnij jābūt 180C karstai un ventilatoram jādarbojas. Kad tā ir, tad var likt plūmes krāsnī un temperatūru samazināt līdz 100C, ventilatoru ārā neslēgt!
Foto: Vineta Radziņa
5. Kas tālāk? Jāgaida. Un diezgan ilgi. Gatavas tad, kad sāk pēc tādām kaltētām vīģēm izskatīties. Jā, tas nav ātri un nav energoefektīvi.
Foto: Vineta Radziņa
6. Bet - pie sieriem, vistas (arī pīles) pildījumam, pie tikko ceptām kabačlaivām…izcili!
Foto: Vineta Radziņa
7. Uz ziemu var salikt smukā burciņā un apliet ar olīveļļu (gluži tāpat, kā tie itāļi izdarās ar kaltētiem tomātiem).
Un jā, es esmu par to, ka katrā mājā jābūt puķpodam ar rozmarīnu! Pa rokai, tā teikt.
Foto: Vineta Radziņa
Uz augšu