Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Salda kūka no filo mīklas

Foto: Juta Spalva
Pagatavošana
60 min
1. Atkausē mīklu istabas temperatūrā (neatverot iepakojumu). Izkausē sviestu.
2. Katru mīklas lapu nosmēre ar sviestu no vienas puses, saloka uz pusēm, nosmēre virspusi un saloka (saburza) veidojot garenu strīpu. Stīpas kārto traukā pa apli. Atkārto kamēr trauks pilns.
Foto: Juta Spalva
3. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 180 C. Pa to laiku sajauc iebiezināto pienu, olas, pienu, garšvielas.
Foto: Juta Spalva
4. Ja vēlas pievienot ogas, rozīnes, riekstus vai tml, tos kārto mīklai pa starpu. Uzlej sagatavoto mērci. Cep vēl 20 min 180 C.
5. Lai labi garšo!
Foto: Juta Spalva
Uz augšu