Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinētas gailenes somu gaumē

Foto: Iveta Rutkovska
"Marinētas gailenes? Kāpēc ne! Parasti gailenes nemarinēju, gaidu baravikas, beciņas un rudens sēnītes - alksnenes, cūcenes, vilnīšus uc.
Bet šogad nolēmu pamēģināt. Atradu internetā somu recepti. Esmu redzējusi sestdienas sēņu tirgu Helsinkos. Somi ir sēņu entuziasti, tas ir fakts. Tad jau receptei būtu jābūt ok," stāsta receptes gatavotāja un fotogrāfiju autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
30 min
1. Sēnes sālsūdenī vāra 15 minūtes.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Uzvāra marinādi ar visām garšvielām.
Foto: Iveta Rutkovska
3. Pieber sēnes un vāra vēl 15 minūtes.
4. Verdošu salej sterilās 0,5 l burciņās un aizvāko ar novārītiem metāla vāciņiem.
5. Apgāž uz vāciņa un sasedz. Pēc 0.5 stundām atgāž atpakaļ. Sasedz līdz rītam.

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu