Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Vīgriežu sīrups veldzei un veselībai

Foto: Vineta Radziņa
Atspirdzinošs karstā vasarā, dziedējošs aukstā un vīrusainā ziemā un nomierinošs trauksmes pārņemtiem. Šāds brīnumlīdzeklis top ainavu arhitektes un dārznieces Vinetas Radziņas virtuvē Dzērbenes pusē, kur, kā zināms, aug vissmaržīgākās vīgriezes.

"Mierīgu garu stāv arī pagrabā (tad drošības pēc - 2 kg cukura), bet ja grib acu tuvumā – liek ledusskapī," norāda receptes autore.

Kā lieto?
🌿kā limonādi vasarā - ar ledu un/vai minerālūdeni;
🌿kā veselības tēju ziemā.

Ko nevajag aizmirst?
🌿ka viss ir labs, kas ir ar mēru. Kā zināms, vīgriezei ir nomierinoša iedarbība. Tā pazemina asinspiedienu, uzdzen miedziņu un nomierina satrauktus nervus.”
Vairāk receptes un noderīgus padomus meklē Vinetas “Instagram”.
Pagatavošana
900 min
1. Ziedus noskalo, jo kā jau savvaļas bio/eko/šmeko tajos var būt kāds lidonis. Spāre. Vabole. Vai kas cits.
Foto: Vineta Radziņa
2. Piegriež minētos citronus (forši, ja to izdara vīrs, jo kopā jautrāk!).
3. Pieber cukuru, uzlej verdošu ūdeni. Maisa līdz cukurs izkūst, pieber citronskābi.
Foto: Vineta Radziņa
4. Apsedz bļodu ar glītu drāniņu. Atstāj izvilkt visu labumu sīrupam kādas trīs dienas.
5. Nokāš. Uzvāra. Lej burkpudelēs. Lieto un slavē.
Foto: Vineta Radziņa
Uz augšu