Garšīgu veidu, kā ziemas krājumiem ieburkot lielāku daudzumu ērkšķogu, iesaka Daniels Udalovs.
Pagatavošana
60 min
1. Tīrās 3 l burkās "uz aci" saber nomazgātas ērkšķogas.
Foto: Privātais arhīvs
2. Katrā burkā liek 2 biezas šķēles citrona, 4 palielus piparmētru zarus.
Foto: Privātais arhīvs
3. Burkas saturu pārlej ar verdošu ūdeni, patur 20 min ar vāciņu virsū, bet neaizvāko, tad nolej ūdeni atpakaļ katlā un vēlreiz uzvāra.
4. Katrā burkās ieber pa glāzei cukura, visu pārlej ar uzvārīto ūdeni, burkas aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju, kārtīgi sasedz un ļauj burkām pilnīgi atdzist vismaz līdz nākamajai dienai. Lai labi garšo!