Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Slavenās dārznieces ne mazāk slavenais ķiplokziedu pesto

Foto: Vineta Radziņa
"Ko darīt, ja aiz loga +30C ēnā?" vaicā dārzniece Vineta Radziņa un piedāvā arī risinājumu – gatavot ķiplokziedu pesto. "Kad ķiplokiem ziedi, kā sivēniem astes gredzenā, tad laiks no tiem gatavot ziemas krājumus."
Lūk, Vinetas pesto, plūkts un malts Dzērbenē, "Kaupēnu" mājās.
Pagatavošana
20 min
1. Nogriež ķiplokziedus.
Foto: Vineta Radziņa
2. Samaļu vai sablendēju kopā ar eļļu, jūras sāli, pipariem (nē, nekādus sierus un riekstus klāt nelieku).
3. Šoreiz pavisam nedaudz pievienoju arī baziliku…nebija obligāti, bet man gribējās.
Foto: Vineta Radziņa
4. Šis pesto glabājas ilgi. Līdz pavasarim vai kamēr apēd.

Lai labi garšo!
Foto: Vineta Radziņa
Uz augšu