Šokolādes siera kūka

2024. gada 29. janvāris
Foto: Kristīne Reihmane
Ne vien pasakaini skaista, bet arī izcili garda – šokolādes siera kūka ar šokolādes cepumu pamatni.
Izmantota kūkas forma ar izmēru 22 cm diametrā.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
720 min
1. Kūkas formu izklāj ar cepamo papīru. Pagatavo pamatni. Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu, samaisa, ber kūkas formā, piespiežot izlīdzina un izveido kūkas pamatni un maliņas.
2. Gatavo pildījumu. Šokolādi izkausē ūdens peldē, noliek malā nedaudz atdzist. Traukā liek Mascarpones sieru, pievieno cukuru, sakuļ, tad iekuļ kartupeļu cieti.
3. Tālāk ar lāpstiņu vai karoti iemaisa skābo krējumu un kakao.
4. Tad uz nelieliem miksera apgriezieniem masā pa vienai iekuļ olas.
5. Beigās iejauc izkausēto šokolādi. Masu lej uz sagatavotās pamatnes.
6. Cepoties gaisam krāsnī jābūt mitram, tāpēc zem nodalījuma, kur cepsies kūka (vidējā), novieto plāti ar trauku, kurā ieliets ūdens. Traukam ar ūdeni jābūt tikpat vai nedaudz lielākam kā kūkas forma.
7. Kūku cep 160° sakarsētā cepeškrāsnī 55-60 minūtes. Tad ņem ārā, atdzesē un vēl uz pāris stundām ievieto ledusskapī.
8. Sagatavoto kūku papildina ar virspuses glazūru. Traukā lej saldo krējumu, pievieno sviestu, izkausē. Traukā liek salauztus šokolādes gabaliņus, pārlej ar silto saldā krējuma - sviesta masu, 1-2 minūtes atstāj, tad visu rūpīgi izmaisa.
9. Gatavo masu pārlej kūkai, papildina ar ogām, augļiem, noliek vēl uz brīdi ledusskapī, lai virspuse sastingst. Tad sagriež gabaliņos un bauda.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu