Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Hurmas un biezpiena deserts

Foto: Aina Pitrāne
Hurma ir tāds īstens mūsu ziemas sezonas auglis. Nepelnīti maz tas tiek izmantots dažādu ēdienu pagatavošanā. Lūk, viens deserts, kurā hurmas apvienojums ar biezpienu veidos brīnišķīgu kārtaino desertu.
Recepti iesaka bloga: Aina Gatavo autore Aina Pitrāne.
Pagatavošana
30 min
1. Sarūpē nepieciešamos produktus.
Foto: Aina Pitrāne
2. Biezpienam pievieno iebiezināto pienu, krējumu, vaniļas cukuru un labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
Foto: Aina Pitrāne
3. Hurmu sagriež mazos gabaliņos. No apelsīna izspiež sulu. Visu sablendē līdz viendabīgai masai.
Foto: Aina Pitrāne
4. Ņem glāzes vai deserta trauciņus. Sapilda tos ar biezpiena masu un tad pārlej pāri hurmas biezeni. Liek ledusskapī atdzesēties. Pirms pasniegšanas pārber pāri sarīvētu tumšo šokolādi.
Foto: Aina Pitrāne
5. Piezīmes:
* Ja hurma ir pārāk cieta, var ielikt saldētavā un atkausējot tā būs ļoti mīksta.
* Ja hurmas miza ir pārāk bieza, tad labāk nomizot.
* Kulinārijas biezpiena vietā var ņemt arī parasto, bet tad jāsablendē, ja vēlas viendabīgu masu.
Foto: Aina Pitrāne
6. Lai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne
Uz augšu