1. Pannā izkausē sviestu ar cukuru vai medu, iemaisa sadrupinātu rupjmaizi un karamelizē.
2. Katliņā ber ogas, pielej ūdeni un vāra, pēc garšas pieveino saldinātāju un beigās ūdenī izšķīdinātu cieti. Pavāra, kamēr viss sabiezē un liek malā atdzist.
3. Saldo krējumu vai putojamo krēmu uzputo ar saldinātāju, tad ieputo biezpienu.
4. Veido kārtojumu liekot katru garšu slāni pēc slāņa, kamēr trauki pilni un viss izlietots.
Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam skaisti"
5. Noderīgi padomi:
* Rupjmaizes vietā var izmantot arī rudzu rīvmaizi, sasmalcinātu sakaltušu maizīti utt.
* Biezpiena kārtu var gatavot arī izmantojot krējumu liesākai versijai.
* Kā saldinātāju var izmantot cukuru, stēviju, medu.