Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Slavenā Pāvilostas nēģu zupa

Foto: Uldis Grīnbergs
"12. novembris, Pāvilostā Nēģu svētki! Braucām ne tikai atpūsties, bet man bij' mērķis- nogaršot nēģu zupu, dabūt zupas recepti un nopirkt svaigus, tikko ķertus nēģus.

Varot likt klāt krējumu, bet saimnieces saka, labāk nevajag. Pa jaunam liek kausēto sieru, bet es no savas puses atkal teikšu- nelieciet, izbaudiet un ievērosim gatavošanas tradīcijas! Sanāca tieši, kā jaukajām Pāvilostas saimniecēm!" stāsta zupas gatavotājs un bilžu autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
40 min
1. Sarūpē nēģus.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Sīpolu sagriežu kubiņos, burkānu sarīvēju, ķiplokus smalki sakapāju. Visu apcepu sviestā. Sagriežu kartupeļus un lieku vārīties.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Sagriežu 5 grilētus nēģus (izlasu mazākos) apmēram 2 cm garumā.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Kad kartupeļi nāk mīksti, pievienoju apceptos dārzeņus un vāru līdz viss mīksts.
5. Beigās pieberu sagrieztus nēģus un uzvāru līdz pirmajam burbulim. Gatavs!
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Lai pastāv 5 minūtes un lejam pa šķīvjiem, nedaudz dillītes un izbaudām Pāvilostas nēģu zupu. Delikatese!!!

Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu