Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Burkānkūka ar bumbieriem

Foto: Kristīne Reihmane
Burkānkūkas ir garšīgas. Ar bumbieriem – vēl garšīgākas. Un ja pasniedz ar putukrējumu, tad laime pilnīga.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
80 min
1. Pusei apelsīna norīvē miziņu, izspiež sulu.
2. Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.
3. Traukā sakuļ olas ar cukuru. Tad lej klāt eļļu un apelsīna sulu, atkal sakuļ.
4. Citā traukā samaisa abus miltu veidus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
5. Tad pa daļām pievieno slapjām sastāvdaļām, sajauc viendabīgā mīklā.
6. Visbeidzot mīklā iemaisa sarīvētos burkānus un apelsīna miziņu. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izgriež serdes, tad sagriež šķēlītēs.
7. Mīklu lej formā, kas ieziesta ar sviestu un apkaisīta ar miltiem vai mannā. Virspusē kārto bumbieru šķēlītes, nedaudz uzkaisa cukuru.
8. Cep 160° sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 55 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja tas ir sauss, kūka ir gatava.
Foto: Kristīne Reihmane
9. Kūku nedaudz atdzesē, izņem no formas. Garda gan silts, gan atdzisusi, pasniedzot var papildināt ar saldējumu vai putukrējumu.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu