"Ģimenes recepte, ko gatavojušas dzimtas saimnieces ar saknēm Latgalē, Sēlijā un Lietuvā 😇
Lai netiktu lauzti šķēpi par nosaukumu un gatavošanas veidu, pēc pamatīgas ģimenes tradīciju izpētes varu apgalvot, ka mums bija divu veidu cepelīni - mazie bez pildījuma un lielie ar pildījumu. Šoreiz piedāvāju mazo cepelīnu recepti ☺️
Pirmo reizi gatavojot, process notika ļoti lēni, bet ar labām iemaņām šī recepte aizņems apmēram 90 minūtes laika.
No receptē norādītā kartupeļu daudzuma sanāk 8 cepelīni, ideāls daudzums pamēģināšanai, ja līdz šim tas šķitis kaut kas ļoti sarežģīts.Lauku mājas pusdienās, protams, ar 8 gabaliem netiktu sveikā cauri, tāpēc vecmamma vienmēr ņēma “spaņi buļvu”, no vesela spaiņa kartupeļu jau varēja pagatavot pusdienas visiem.
Rīvēšanas process pēc viņas vārdiem bija “tarkavuot” 😊, tā tas tika saukts vienmēr un visi saprata, ko tas nozīmē. Kad bija satarkavuots vasals spaņs buļvu, gatavošana varēja sākties," stāsta receptes un foto autore Līga Alika.
Lai netiktu lauzti šķēpi par nosaukumu un gatavošanas veidu, pēc pamatīgas ģimenes tradīciju izpētes varu apgalvot, ka mums bija divu veidu cepelīni - mazie bez pildījuma un lielie ar pildījumu. Šoreiz piedāvāju mazo cepelīnu recepti ☺️
Pirmo reizi gatavojot, process notika ļoti lēni, bet ar labām iemaņām šī recepte aizņems apmēram 90 minūtes laika.
No receptē norādītā kartupeļu daudzuma sanāk 8 cepelīni, ideāls daudzums pamēģināšanai, ja līdz šim tas šķitis kaut kas ļoti sarežģīts.Lauku mājas pusdienās, protams, ar 8 gabaliem netiktu sveikā cauri, tāpēc vecmamma vienmēr ņēma “spaņi buļvu”, no vesela spaiņa kartupeļu jau varēja pagatavot pusdienas visiem.
Rīvēšanas process pēc viņas vārdiem bija “tarkavuot” 😊, tā tas tika saukts vienmēr un visi saprata, ko tas nozīmē. Kad bija satarkavuots vasals spaņs buļvu, gatavošana varēja sākties," stāsta receptes un foto autore Līga Alika.