Ja tev garšo plātsmaizes un patīk, ka mīkla ir mīksta, gaisīga un viegli mitra + tā ir kā tikko cepta vairākas dienas, tad šī ābolu plātsmaizes recepte, kurai mīkla gatavota no skābā krējuma ir kā radīta tev. Lai labi garšo!
Pagatavošana
50 min
1. Nomizo un sagriež ābolus ne pārāk plānās šķēlītēs. Var arī ābolus sarīvēt - garšos labi!
2. Mīklai sakuļ olas ar cukuru, pievieno skābo krējumu un iemaisa sodu.
3. Pievieno miltus un visu izmaisa, lai nav kunkuļu. Mīkla sanāk lejama, vijīga, bet raugās, lai nav ļoti šķidra.
4. Pannā ieklāj cepamo papīru, lej mīklu un izlīdzina. Mīklas bonuss, ja plāts lielāka, mīkla vizuāli izskatās ļoti plāna kārtā (vietām pat šķietami spīd cauri), bet tā cepoties apjoma palielinās 2-3 reizes, tāpēc nav jāsatraucas.
5. Liek virsū ābolus un liek iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos cepties 20-25 minūtes (raugās, lai āboli mīksti un mīkla gatava).
6. Pa to laiku sakuļ olu ar cukuriem un skābo krējumu. Cik saldu taisīt – gaumes lieta + jāskatās, kādi āboli – jo skābāki, jo saldāku var gatavot. Es vidēji uz noradīto krējuma daudzumu lieku 3 ēd.k cukura un 1 tējk. vaniļas cukura.
7. Ņem plātsmaizi ārā no krāsns, pārlej ar krējuma maisījumu un uzber kanēli (ja negaršo, var izlaist). Liek krāsnī vēl uz dažām minūtēm, lai krējuma masa sastingst.