Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Vegāniskās kesadijas meksikāņu gaumē

Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
Šis ir īsts komforta ēdiens, kas ļoti piestāv rudenim – sātīgs, vienkāršs un garšām pārpilns. Skaties, kā dziedātājam Markum Rivam veicās virtuvē, gatavojot šo meistarstiķi TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbība ar "Betsafe sports".
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA.
Pagatavošana
15 min
1. Sīpolu un ķiplokus sakapā. Laimam norīvē mizu, izspiež sulu. Papriku sagriež plānas strēmelītēs. Zaļumus sakapā. Katru ķirštomātu sagriež 4 daļās. Pupiņām nolej šķidrumu, ber pupiņas sietā, noskalo un nosusina.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
2. Pannā uzkarsē eļļu, apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie ir kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno garšvielu maisījumu, samaisa un mazu brītiņu pacep. Pievieno pupiņas, kukurūzu, papriku, ķirštomātus, laima miziņu un sulu, un maisot visu cep 5-6 minūtes. Pievieno sāli pēc garšas, kapāto kinzu un samaisa.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
3. Uz virtuves dēlīša liek tortiju, pārber ar sieru, liek virsū pildījumu, izlīdzina centimetra biezumā, atkal pārber ar vegānisko sieru. Tortiju pārloka uz pusēm pusmēness formā.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
4. Pārziež grilu ar eļļu, uzkarsē, liek tortijas uz grila un cep, līdz siers ir izkusis un tortijas ieguvušas zeltaini brūnu svītriņu “iedegumu”.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
5. Pirms pasniegšanas kesadijas pārgriež uz pusēm un bauda. Veseli ēduši!
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
Uz augšu