Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinētas dzīslkāta beciņas

Foto: Elīna Volksone
Dzīslkāta bekas ir ne vien ļoti skaistas, bet arī gardas gan ceptas, gan marinētas.
Paldies receptes un foto autorei Elīnai Volksonei!
Pagatavošana
60 min
1. Sēnes satīrīju, nemzgāju, sagriežu gabalos kā patīk.
Foto: Elīna Volksone
2. Vāru: uz 1 l ūdens 3 ēd.k. sāls un 1 ēd.k. etiķis. Vāra 5-10 min. Tad noskalo zem auksta tekoša ūdens, lai nepaliek lieki gruži un smiltis.
Foto: Elīna Volksone
3. Pagatavo marinādi.
4. 0.5 l burkā liek 5 graudu pipari, 3 smaržīgie pipari, 1 lauru lapa, krustnagliņas pēc patikas.
5. Noskalotas sēnes liek aukstā marinādē un vāra līdz pirmajam burbulim. Karstas pilda iepriekš sagatavotās burkās.
6. Burkas vāko ciet, apgriež otrādi un gaida līdz atdzišanai.

Lai labi garšo!
Foto: Elīna Volksone
Uz augšu