Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu sambuks ar vaniļas mērci

Foto: Vladlena Vladlena
Gaisīgs deserts, kura garša atmiņa daudziem no bērnības.
Paldies Vladlenai par recepti un foto!
Pagatavošana
30 min
1. Gatavo sambuku: olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Pievieno saspaidītas zemenes baltumiem un puto kopā līdz viss gaisīgs.
2. Gatavo vaniļas mērci: Saputo mazliet olas dzeltenumus, pienu uzkarsē, bet nevāra. Kārsto pienu leja lēnā strūklā klāt dzeltenumiem.
Liekam vārīties, nepārtraukti maisot. Es vāru ūdens peldē.
3. Atdzesē.
4. Pasniedz aukstu.

Lai labi garšo!
Foto: Vladlena Vladlena
Uz augšu