Kad klasiskā biešu aukstā zupa apnikusi, ievies ēdienkartē jaunas vēsmas - gardo skābeņu auksto zupu ar karsti kūpinātu desu. Pārbaudītu ģimenes recepti iesaka Diana Lapinska.
Pagatavošana
30 min
1. Skābenes uzvāra ar sāli. Kamēr vēl siltas, pievieno skābo krējumu un iemaisa.
Foto: Privātais arhīvs
2. Desu sasmalcina.
Foto: Receptes.lv
3. Olas, redīsus un gurķi sarīvē uz rupjās rīves.
Foto: Privātais arhīvs
4. Lokus un dilles sakapā.
Foto: Receptes.lv
5. Visas sastāvdaļas liek katlā pie skābenēm un samaisa. Pirms pasniegšanas tur ledusskapī vismaz 5 stundas, lai sastāvdaļas "sadraudzējās". Labu apetīti!