1. Pienu lej katlā, pievieno biezpienu sāk karsēt. Maisa ar karoti, lai atdalās sūkalas.

Foto: Aina Pitrāne
2. Kad sūkalas atdalījušās, masu nokāš. Bildē var redzēt kā jābūt.

Foto: Aina Pitrāne
3. Nokāsto masu pārliek atpakaļ katlā. Pievieno sviestu, olu dzeltenumus un izmaisa.

Foto: Aina Pitrāne
4. Pievieno sāli un ķimenes, izmaisa. Šajā brīdī var likt arī citas garšvielas vai sēklas utt.

Foto: Aina Pitrāne
5. Uz mazas uguns, visu laiku maisot, turpina sieru karsēt. Masai sāks mainīties konsistence.
6. Kad siers atlec no katla malām, tas ir gatavs. Šajā brīdī to var pārlikt marlē vai traukā, kur tas nobriedīs.

Foto: Aina Pitrāne
7. Ja vēlas stingrāku sieru, to nospiež zem sloga, atstājot ledusskapī līdz nākamajai dienai.
Lai labi garšo!

Foto: Aina Pitrāne