Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Jāņu siers ar ķimenēm un sēklām

Foto: Aina Pitrāne
"Atceros bērnībā mamma uz gāzes plīts lika 10 litrīgo kanniņu ar lauku pienu un vārīja sieru. Tas bija vienmēr tik garšīgs. Tagad jau var veikalā nopirkt dažādu veidu sierus. Asortiments ir milzīgs. Tāpat arī recepšu ir daudz. No šī produkta daudzuma man sanāca 470 g siera," stāsta receptes un foto autore Aina Pitrāne.
Pagatavošana
720 min
1. Pienu lej katlā, pievieno biezpienu sāk karsēt. Maisa ar karoti, lai atdalās sūkalas.
Foto: Aina Pitrāne
2. Kad sūkalas atdalījušās, masu nokāš. Bildē var redzēt kā jābūt.
Foto: Aina Pitrāne
3. Nokāsto masu pārliek atpakaļ katlā. Pievieno sviestu, olu dzeltenumus un izmaisa.
Foto: Aina Pitrāne
4. Pievieno sāli un ķimenes, izmaisa. Šajā brīdī var likt arī citas garšvielas vai sēklas utt.
Foto: Aina Pitrāne
5. Uz mazas uguns, visu laiku maisot, turpina sieru karsēt. Masai sāks mainīties konsistence.
6. Kad siers atlec no katla malām, tas ir gatavs. Šajā brīdī to var pārlikt marlē vai traukā, kur tas nobriedīs.
Foto: Aina Pitrāne
7. Ja vēlas stingrāku sieru, to nospiež zem sloga, atstājot ledusskapī līdz nākamajai dienai.

Lai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne
Uz augšu