Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Burrata ar ceptiem ķiršu tomātiem

Foto: Uldis Grīnbergs
"Pagatavoju ļoti interesantu un ļoti vienkāršu itāļu ēdienu. Domāju, kas gan tur var būt īpašs,bet kad pagaršoju, tad galvā notika burtisks sprādziens. Jumts aizbrauca pilnībā. Pēkšņi sajutos gondolā, apkārt skan itāļu mīlas dziesmas. Pilnīgs kaifs!" šādi savas sajūtas apraksta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
30 min
1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 150 grādiem, augša, apakša.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Nogriež dažas ciabatas šķēles, pārsmērē ar olīveļļu no abām pusēm, pārkaisa sāli un piparus. Liek cepties.
3. Pa to laiku nomazgā čeri jeb ķiršu tomātus, ieber cepšanas traukā, pārslaka ar olīveļļu, pārber sāli, piparus, uzspiež ķiploku un pārkaisa ciedru riekstus.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Maizītes gatavas, ņem ārā, pagriež 200 grādus un lieku cepties tomātus uz 20 minūtēm.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Pa lielam tas arī viss. Ā, piemirsu. Burrata siers gan jāizņem stundu vai pat divas pirms gatavošanas. Lai sasilst istabas temperatūrā. Rītiņš kādreiz teica, ka var likt burratas bumbu arī siltā ūdenī.
6. Uz šķīvja vidū lieku burratu, apkārt tomātus, pārkaisu sagrieztu baziliku un vēl ciedru riekstus. Visu vēl pārslaku ar olīveļļu (uz fotosesiju piemirsu). Sieru pārgriežu un ļauju tecēt ārā. Pārmaļu vēlreiz melnos piparus. Lieku virsū uz maizīti un baudu Itāliju.

Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu